Danas smo sudjelovali na javnoj tribini Udruge Oaza “I ja sam tu..” organiziranoj u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke.
Udruga za beskućnike i socijalno ugrožene osobe Oaza sestrinska je organizacija Udruge Terra koja od svog osnutka 2010. godine, kao i Terra, kroz razne aktivnosti i programe nastoji povećati mogućnosti izbora za one koje društvo stavlja u poziciju da izbora nemaju, istodobno radeći na promjeni društvenih shvaćanja prema povećanju solidarnosti, jednakosti i prihvaćanju različitosti.
Javnoj tribini koja se održala u sklopu projekta psihosocijalne podrške korisnicima nužnog smještaja Grada Rijeke, pod nazivom ”SamSamA – nisam!”, financiranim od strane Ministarstva zdravstva, namjera je bila pružiti mogućnost korisnicima, da oni kao najveći eksperti za problematiku beskućništva i siromaštva progovore o svom iskustvu, potrebama, predrasudama i izazovima s kojima se svakodnevno suočavaju.
Iako su nekada nevidljivi i njihov glas se ne čuje, međutim i oni su tu, važni su i iskustvo koje imaju može stvoriti kontekst iz kojega možemo svi nešto naučiti.
Tribina je bila i prilika da obratimo pažnju na brojne umjetničke talente koje posjeduju naši sugrađani, stanari nužnog smještaja!