Dana 6. listopada sudjelovali smo na Regionalnoj edukaciji o projektu resocijalizacije ovisnika o drogama koji su završili neki od programa rehabilitacije i odvikavanja od ovisnosti u terapijskoj zajednici ili zatvorskom sustavu, te ovisnika koji su u izvanbolničkom tretmanu i duže vrijeme stabilno održavaju apstinenciju i pridržavaju se propisanog načina liječenja za područje Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije.

Edukacija je održana u Opatiji, u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a na njoj su predstavljeni dosadašnji rezultati provedbe projekta Resocijalizacije od 2007. do 2021. godine te preliminarni rezultati istraživačkog projekta Pompidou grupe vezano uz žene s problemom ovisnosti o drogama.

Od strane predstavnika riječkog Hrvatskog zavoda za zapošljavanje predstavljene su aktivne politike za poticanje zapošljavanja osoba liječenih zbog problema ovisnosti, kao i programi resocijalizacije koji se provode od strane županijskih zavoda za javno zdravstvo, socijalne skrbi, zatvorskog sustava i probacije te organizacija civilnog društva.