Udruga Terra u suradnji s Udrugom Oaza posljednje dvije godine pruža besplatnu anonimnu telefonsku podršku svima koji su u potrebi za razgovorom u kriznim životnim situacijama.

Slon telefon 0800 9977 besplatan je za sve pozivatelje i radi svakog radnog dana od 18 do 20 sati. 

 

 

 

Što je Slon telefon?

Besplatni i anonimni Slon telefon 08009977, svakodnevno je dostupan svim građankama i građanima Hrvatske za stručnu podršku pri problemima mentalnog zdravlja.

  • Stručnu intervenciju pružaju educirani volonteri, psiholozi, polaznici različitih škola psihoterapije, njih 44.
  • Superviziju, koordinaciju i edukaciju volontera provodi stručni tim Savjetovališta Udruge Terra:

Iinka Serdarević, liječnica, psihoterapeut, učiteljica u Školi kibernetike i sistemske terapije

Ivona Maričić Kukuljan, dipl. psiholog, psihoterapeut, učiteljica u Školi kibernetike i sistemske terapije

Nikola Serdarević, mag. psych, psihoterapeut, asistent u Školi kibernetike i sistemske terapije

Tea Čorak, dipl.psiholog, prof.

 

Zašto Slon telefon?

U Hrvatskoj gotovo svaki peti mladi čovjek ima neki problem s mentalnim zdravljem, a čak 50.000 dječaka i djevojčica živi s nekom mentalnom poteškoćom. Mnoge psihičke poteškoće ostanu neotkrivene zbog njihova neprepoznavanja, nedostupnosti usluga psihološke podrške ili zbog stigmatizacije. Brze usluge savjetovanja u kriznim situacijama teško su dostupne, zbog skupoće i dugih lista čekanja, iako pravovremene intervencije mogu spriječiti najgore ishode, poput samoubojstava.

Slon telefon pokrenut je iz želje da doprinesemo rješavanju rastućih problema mentalnoga zdravlja i učinimo pomoć dostupnu svima, odmah, bez plaćanja i uz mogućnost kontinuiranog rada.

Kome je namijenjen Slon telefon?

Usamljenost, simptomi depresije, suicidalnost, anksioznosti, akutna krizna situacija, problemi u odnosima ili ponašanju, problemi s ovisnošću (alkohol, droge, kocka), bolest, gubitak bliske osobe, financijski problemi, samo su neki od razloga zbog kojih su ljudi odlučili nazvati Slon telefon.

Dobili su podršku, bili saslušani, dobili informaciju, bili upućeni na mjesto gdje mogu dobiti potpuniju pomoć i podršku.

Postoji i mogućnost kontinuiranog savjetovanja putem telefona.

Važno je tražiti i dobiti stručnu pomoć kad nam je potrebna! Brza reakcija nekad spašava život.

Osjećaš li nekad kao da ti je svega previše i ne možeš problem riješiti sam, nazovi 0800 9977 i razgovaraj sa stručnom osobom!