Upravo je održan okrugli stol ‘Kako stvaramo Prostore podrške?’ organiziran u sklopu projekta ‘ProstoRi Podrške – program savjetovališta u zajednici’, a koji provode UZOR – Udruga za zaštitu obitelji Rijeka kao nositelj, Udruga Terra i Grad Rijeka, kao partneri u periodu od 1.7.2021. do 30.6.2023.
U sklopu okruglog stola, organizacije nositelj i partneri, sa suradnicima stručnjacima – djelatnicima Centara za socijalnu skrb, Domova za odgoj djece i mladeži, Odjela za adolescentu psihijatriju KBC Rijeka i ostalih relevantnih organizacija i institucija – promišljali su i stvarali zajedničko razumijevanje podržavajućih prostora, usluga i odnosa unutar njih.

Okruglo bez stola ?
Mogao bi se i tako opisati naš okrugli stol ‘Kako stvaramo prostore podrške?’ kojeg smo upravo održali.
? kao simbol ravnopravnosti, uvažavanja, koji svima daje priliku da kažu i poziva ih da čuju.
Okupio nas je danas, kao stručnjake u radu S i ZA djecu i mlade i njihove obitelji, kako bi promišljali što nam pomaže stvarati kontekst povjerenja, kako gradimo odnos, kako dijelimo moć, kako znamo da pomažemo, koji su naši resursi i snage kojima možemo prevladati izazove.
Zadovoljili smo na ovaj način i potrebu za podrškom za sebe kao stručnjake koji stvaraju i provode kvalitetne socijalne usluge koje su u stanju rezultirati aktivnim uključivanjem pojedinaca u društvo i visokim stupnjem socijalne kohezije.
Inspiracije za posezanjem za prilikama koje nas čekaju u perspektivi – svakako nije izostalo.

 

 

Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.