1. prosinca 2015. godine u 14,00 sati u vijećnici Grada Rijeke udruga Terra organizirala je tribinu «Društvo bez stigme». Gradska vijećnica je bila puna, tražilo se mjesto više.

U sklopu tribine predstavljeni su rezultati “Istraživanja prevalencije HIV-a, hepatitisa C i rizičnih ponašanja kod osoba koje injektiraju droge u Hrvatskoj”. Naime, Udruga Terra bila je jedan od suradnika u provedbi ovog vrijednog istraživanja, kojeg je na inicijativu Ureda za suzbijanje zlouporabe droga proveo istraživački tim Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar”.

Nakon ovog uvodnog dijela, glumci forum kazališta izveli su pred okupljenom publikom predstavu „Kako ti mogu vjerovati?“, kojom su prikazali i osvijestili javnosti problem stigmatizacije liječenih ovisnika, ali i ostalih marginaliziranih skupina društva. Scenskoj igri kasnije su se pridružili i članovi publike, pri čemu je mnoštvo različitih pristupa jednom problemu objedinjeno u cijeloj predstavi.

Tribina je dio kampanje «Upoznajmo se i djelujmo zajedno» koju Udruga Terra provodi u okviru projekta “Unaprjeđenje socijalnih usluga suradnjom, razvojem i edukacijom” te ujedno tribinom obilježen je 01.12. – Svjetski dan AIDS-a i Mjesec borbe protiv ovisnosti. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.