Dana 16. 12. 2015. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica pod vodstvom članova Udruge Terra održana je tribina „Društvo bez stigme“ i forum kazališna predstava „Kako ti mogu vjerovati?“. Udruga Terra i Udruga za pomoć mladima Virovitičko-podravske županije „Veranda“ predstavile su EU projekt „Unaprjeđenje socijalnih usluga suradnjom, razvojem i edukacijom“ te su ukratko predstavile i aktivnosti pojedine udruge koje se odvijaju u sklopu spomenutog projekta. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.

Nakon ovog uvodnog dijela, glumci forum kazališta izveli su pred okupljenom publikom predstavu „Kako ti mogu vjerovati?“, kojom su prikazali i osvijestili javnosti problem stigmatizacije liječenih ovisnika, ali i ostalih marginaliziranih skupina društva. Scenskoj igri kasnije su se pridružili i članovi publike, pri čemu je mnoštvo različitih pristupa jednom problemu objedinjeno u cijeloj predstavi.

Takvim interaktivnim pristupom publici je zorno dočaran problem nerazumijevanja i netolerancije prema ovisnicima, beskućnicima, te općenito socijalno ugroženim osobama, a kućama su otišli potaknuti razmišljanjem o vlastitim stavovima i predrasudama prema spomenutim skupinama društva. Cijeli je događaj medijski popraćen od strane Radija Virovitice i Virovitičkog lista (link: http://www.icv.hr/2015/12/tribina-drustvo-bez-stigme-i-forum-kazalisna-predstava-kako-ti-mogu-vjerovati/).