Sutra je Svjetski dan AIDS-a!
Svake godine, 1. prosinca, svijet obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Ljudi širom svijeta ujedinjuju se kako bi pokazali podršku ljudima koji žive sa HIV-om i koji su pogođeni HIV-om i prisjetili se onih koji su izgubili borbu s ovom bolešću.
Godine 2020. pandemija COVID-19 usmjerila je pozornost svijeta na zdravlje i na to kako pandemije utječu na život i egzistenciju. COVID-19 još jednom pokazuje kako je zdravlje povezano s drugim kritičnim pitanjima, poput smanjenja nejednakosti, ljudskih prava, ravnopravnosti spolova, socijalne zaštite i gospodarskog rasta. Imajući to na umu, ove je godine tema Svjetskog dana AIDS-a „Globalna solidarnost, podijeljena odgovornost“.
Udruga Terra kao i svake godine provoditi će aktivnosti obilježavanja svjetskog dana AIDS-a terenskim obilaskom grada i razgovorom s mladima, online kvizom za srednjoškolce te druženjem i kvizom s korisnicima našeg drop in centra. Ove godine u manjem obimu i u skladu s preporukama vezanim za pandemiju COVID 19. O svim pojedinačnim aktivnostima više u vijestima koje slijede.