Predstavnica udruge Terra sudjelovala je na dvodnevnoj radionici “Intersekcionalnost i grupne dinamike” koja se održala u Zagrebu u sklopu projekta SuKultura 5. i 6. lipnja u Kulturnom centru Travno.

Cilj radionice bio je osnaživanje sudionika_ca za vođenje participativnih sastanaka i poboljšanje procesa donošenja odluka unutar radne skupine.

Na radionici su sudjelovali predstavnici udruga, ustanova i civilnih inicijativa. Na radionici smo imali priliku interaktivnim učenjem istražiti znanja i vještine relevantne za vođenje participativnih sastanaka. Radionica je kreirana za bolje međusobno upoznavanje i povezivanje, stvaranje grupne dinamike u kojoj je većina potreba pojedinaca i pojedinki unutar grupe zadovoljena, istraživanje i osvješćivanje odnosa moći unutar grupa i među grupama, te promišljanje o tome kako bismo novostečena znanja i vještine mogli_e iskoristiti za poboljšanje načina funkcioniranja različitih grupa unutar projektnih/radnih struktura.

Metodologija radionice se bazira na neformalnom obrazovanju što znači da sam cilj nije prenošenje znanja nego učenje znanja kroz kritičko razmišljanje i postavljanje problema te ohrabrivanje razvoja „emocionalno inteligentnih veza“,  ne zaboravljajući principe: glava, srce i ruke.

Radionicu je vodio edukacijski tim Zelene akcije s višegodišnjim iskustvom u vođenju i kreiranju različitih radionica kombinacije formalnog, neformalnog i informalnog obrazovanja.

Program treninga Intersekcionalnost i grupne dinamike