Danas 21. rujna 2021. godine održana je 3. sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj socijalnih politika na kojoj je sudjelovala Ilinka Serdarević, predsjednica udruge Terra. Sjednica je održana u Zagrebu, s početkom u 12:00 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (plenarna dvorana), Ul. Hrvatske bratske zajednice 4.

Vijeće je savjetodavno tijelo i Ministarstvu i Vladi u kreiranju socijalnih politika. Sjednicom Nacionalnog vijeća za razvoj socijalnih politika predsjedao je ministar Aladrović koji je održao uvodnu riječ. Zatim je predstavljen konačni tekst Akcijskog plana unaprjeđenja sustava socijalne skrbi, a tema je bila i unaprjeđenje udomiteljstva. Na sjednici su predstavljeni i akti strateškog planiranja iz područja socijalne politike povezanih s uvjetima koji omogućuju provedbu fondova Europske unije u razdoblju od 2021. do 2027. godine.

U Nacionalno vijeće za razvoj socijalnih politika uključeni su svi dionici koji mogu utjecati na reformu sustava socijalne skrbi – akademska zajednica, predstavnici strukovnih udruženja, komora, sindikata, udruga osoba s invaliditetom, organizacija civilnog društva, tijela državne uprave, predstavnici gradova, županija i ministarstava iz konteksta međuresorne suradnje.

Link na HRT prilog o sjednici: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/sjednica-nacionalnog-vijeca-za-razvoj-socijalnih-politika-2985578

Link na RTL prilog o sjednici: https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/hrvatska/4107558/aladrovic-najavio-povecanje-naknada-o-severininom-slucaju-do-sljedeceg-tjedna-trebali-bi-istraziti-sve-detalje/