Marko Mušković i Ilijana Grgić iz Udruge Terra te Dajana Lukač iz Udruge Oaza od 6. do 8. veljače 2019. sudjelovali su na edukaciji za stručnjake pod nazivom ”Tehnike motivacije za promjenu i razvoj odgovornosti za odnose i postignuće” održanoj u Zagrebu, u prostorijama Humanitarne organizacije Zajednice Susret. Edukacija je održana u okviru projekta “Upoznaj me, nauči me, zaposli me!”, a koji je u potpunosti financiran u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina. 

Edukacija ”Tehnike motivacije za promjenu i razvoj odgovornosti za odnose i postignuće” drugi je ciklus predavanja kojeg je održao prof. dr. sc. Zoran Zoričić, voditelj referentnog centra za ovisnosti i o drogama Ministarstva zdravstva pri KBC ”Sestre milosrdnice” u Zagrebu, specijalist psihijatar, subspecijalist za alkoholizam i druge bolesti ovisnosti i izvanredni profesor psihijatrije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Svi sudionici edukacije bili su stručnjaci koji rade s nezaposlenim osobama, pripadnicima marginaliziranih skupina (ovisnici i beskućnici), a tijekom trodnevne edukacije sudjelovali su na 4 predavanja prof. dr. sc. Zoričića, 2 okrugla stola i čak 6 radionica. 

Osim stjecanja novih znanja i vježbanja već postojećih ali i novih vještina u sklopu Edukacije, Dajana, Ilijana i Marko su u slobodno vrijeme obišli i niz kulturnih znamenitosti Grada Zagreba te se u Rijeku vratili puni entuzijazma i spremni na nove radne pobjede.