Ivona Maričić Kukuljan, voditeljica Savjetovališta Gea, sudjelovala je  25. lipnja 2020. u diskusiji „Mentalno zdravlje mladih“ održanoj u sklopu programa „Mladi kreiraju“.

Diskusija, kao i ostatak zanimljivog programa, održani su u Centru tehničke kulture Rijeka s ciljem poticanja dijaloga među mladima i predstavnicima ustanova i organizacija koje u svom radu pružaju podršku, nude usluge i/ili provode aktivnosti namijenjene upravo mladima.

Uz Ivonu, u diskusiji su predstavile svoj rad Ines Jakovčić iz Psihološkog savjetovališta  Studentskog savjetovališnog centra i Lorena Zec iz udruge SOS Rijeka, a diskusiju je moderirala Sara Sušanj.

Osim toga, na događajuje psihologinja Lea Barbarić  u ime Grada Rijeke prezentirala novi portal za online psihološko savjetovanje mladih (svejeok.hr).

Radi se o portalu koji je izrađen u okviru programa za mlade Grada Rijeke s ciljem pružanja podrške mladim ljudima u obliku mogućnosti postavljanja pitanja iskusnim psihoterapeutkinjama o psihičkom zdravlju putem e-pošte. Ukoliko psihoterapeut prepozna potrebu za tretmanom, preporučit će mu savjetovanje ili psihoterapija te će ga se uputiti na mjesto na kojem se pomoć može dobiti. U Rijeci djeluje nekoliko savjetovališta na kojima se može dobiti besplatna psihološka pomoć, što mnogi mladi ljudi još uvijek ne znaju, pa je ovo dobar način da informacija postane dostupnija potencijalnim korisnicima.

Ivona će biti jedna od stručnjakinja koja će odgovarati na pitanja mladih.

Program „Mladi kreiraju“ organizirao je Grad Rijeka u okviru projekta LoCALL for YOUth – lokalno za mlade“ koji se provodi kroz Erasmus+ program u suradnji s partnerima u projektu Dom mladih Rijeka, Centar tehničke kulture Rijeka, Udruga Delta i Udruga gradova RH.