19.10.2015. krenuli smo na studijsko putovanje u Edinburgh. Putovanje je organizirano u okviru projekta “Unaprjeđenje socijalnih usluga suradnjom, razvojem i edukacijom” i realizirano je s ciljem edukacije o pokretanju socijalnog poduzetništva u organizaciji Comas iz Edinburgha. Na studijsko putovanje išli su predstavnici udruge Terra I partnera na projektu udruge oaza iz Rijeke, udruge Veranda iz Virovitice I udruge Milosrđe iz Karlovca.

20.10.2015. prisustvovali smo edukaciji u prostoru organizacije Comas i obuhvaćala je analizu izazova pri pokretanju socijalnog poduzetništva (njihovo iskustvo, analiza prilika u Hrvatskoj), načine prezentiranja naših ideja donatorima, održivost i profit, razvoj i izradu poslovnog plana za socijalno poduzetništvo te analizu rizika. Trening je vodila Ruth Campbell iz organizacije Comas, uz sudjelovanje još dvoje djelatnika iste organizacije, djelatnice gradskog vijeća Grada Edinburgha i korisnice Comasovog Programa Oporavka.

Slijedeći dan, 21.10. u prostoru Serenity cafea (socijalnog poduzeća organizacije Comas) održali smo radni sastanak s ciljem razmjene iskustava s članovima organizacije Comas i upoznavanja principa Programa Oporavka.

U četvrtak, 22.10. uz radne sastanke u udruzi Comas posjetili smo I organizaciju Crew 2000 koja se bavi provođenjem aktivnosti Harm reduction programa.