Danas je održana konferencija za medije na kojoj su predstavljene aktivnosti na projektu Oslonac – jačanje organizacijskih kapaciteta za pružanje stručne i volonterske psihosocijalne podrške u kriznim situacijama koji je financiran EU sredstvima.

Konferencija je održana 1. srpnja 2022. godine, u 10.00 sati, u Gradskoj vijećnici, Korzo 16, Rijeka.

Projekt je započeo s provedbom 1. svibnja 2022. godine i trajati će do 31. listopada 2023. Ciljevi projekta su jačanje kapaciteta OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima, jačanje kapaciteta OCD-a za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz ESF (zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje, dobro upravljanje) na lokalnoj razini te unaprjeđenje kapaciteta organizacija civilnoga društva za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

Aktivnosti na projektu predstavili su:
• Karla Mušković dr.med., pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke
• Ilinka Serdarević, dr.med., psihoterapeutkinja, predsjednica udruge Terra
• Dejan Travica, dipl.sanit.ing,, predsjednik udruge Oaza

Ukupna vrijednost projekta iznosi : 497.587,19 kn i u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda putem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Poziv Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice.
Partneri na projektu su Udruga za beskućnike i socijalno ugrožene osobe Oaza i Grad Rijeka.

Link na objave medija:

 

Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.


Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.