Udruga Terra u sklopu kampanje “Upoznajmo se i djelujmo zajedno” organizirala je 18.studenog 2015. godine u Savjetovalištu Udruge Terra okrugli stol „Mentalno zdravlje mladih – izazovi za pojedinca, obitelj i društvo“.

Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici institucija s područja Grada Rijeke i okolice – stručne službe škola, dječjih i učeničkih domova, CZSS, predstavnici Ministarstva obrazovanja, prosvjete i sporta te svi oni koji su na bilo koji način uključeni u odgoj i obrazovanje, tretman i brigu o mladima i sami mladi.

Svrha okruglog stola bila je dijeljenje ideja, identifikacija problema i nuđenje adekvatnih odgovora na aktualnu problematiku s kojom se suočavaju mladi, njihove obitelji i oni koji su s njima u bilo kakvom odnosu. Istovremeno, namjera je ukazati na važnost brige o mentalnom zdravlju mladih i upoznavanje stručnih službi relevantnih institucija, udruga i organizacija kao i šire javnosti s novim prostorom Savjetovališta Udruge Terra. Savjetovalište uz individualno, grupno i obiteljsko savjetovanje nudi i uslugu dnevnog boravka za mlade, gdje će se kreirati i provoditi aktivnosti strukturirane provedbe slobodnog vremena prema specifičnim potrebama mladih, uključujući pomoć u učenju, usvajanje novih vještina te razvijanje kreativnih potencijala. Namjera je da dnevni boravak bude mjesto za razgovor, učenje i druženje.

Okrugli stol je organiziran u kampanje “Upoznajmo se i djelujmo zajedno” koja se provela u sklopu projekta Unaprjeđenje socijalnih usluga suradnjom, razvojem i edukacijom. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.

Okrugli stol Mentalno zdravlje mladih – izazovi za pojedinca, obitelj i društvo – zapisnik