Udruga Terra i partneri nastavljaju aktivnosti u okviru projektu „Unaprjeđenje socijalnih usluga suradnjom, razvojem i edukacijom“.

4.2.2016. u prostorijama Udruge Milosrđe u Karlovcu održan je okrugli stol „Mladi beskućnici“. Na okruglom stolu sudjelovalo je 17 predstavnika javnih ustanova i organizacija koje se bave socijalnom problematikom Karlovačke županije: predstavnici CZSS Karlovac, CZSS Duga Resa, CZSS Ogulin, CZSS Slunj, Crveni križ Karlovac, Udruga Terra, Udruga Oaza, Dom za odgoj djece i mladeži Banija, predstavnici uprave Grada Karlovca, predstavnici Karlovačke županije te predstavnici Udruge Milosrđe.

Tema „Mladi beskućnici“ otvorila je mnoga pitanja na koja je teško odgovoriti: Zašto mladi krenu u krivom smjeru? Što ih je na to potaknulo? Tko je odgovoran za to, obitelj, društvo, ustanove ili sam pojedinac? Zašto mladi sve češće padaju u depresiju? Zašto ne vide smisao života i vrijednosti koje su nekada bile na prvom mjestu, a to je obitelj i ljubav? Dali je ekonomski loša situacija cijelog društva glavni izvor problema? Kako ih vratiti na pravi put? Kako pomoći djeci koja su odbačena od svojih obitelji?

O svim ovim pitanjima se raspravljalo i svaki sudionik je iznosio svoje stavove i način na koji se pojedina organizacija odnosi prema sličnim situacijama.

Zaključak svih sudionika je da se sve institucije i organizacije moraju još više povezati i zajedničkim idejama i projektima omogućiti nove i zanimljive sadržaje koje će potaknuti mlade na veću aktivnost i povezanost.

Povezivanjem svih institucija i organizacija, unaprjeđenjem usluga i edukacijom možemo ostvariti vrlo dobre rezultate i pomoći mladima u njihovom odrastanju, upravo je to naglasak ovog projekta na suradnji koja je izuzetno bitna kod ovako osjetljivih skupina društva koja su naša budućnost.

Okrugli stol je dio kampanje «Upoznajmo se i djelujmo zajedno» koju Udruga Terra provodi u okviru projekta “Unaprjeđenje socijalnih usluga suradnjom, razvojem i edukacijom”. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.