Danas, 7.7.2020. godine s početkom u 12 sati u gradskoj vijećnici grada Rijeke, održan je okrugli stol Kuća na pola puta – Važna uloga programa stambene zajednice za uspješnu resocijalizaciju počinitelja kaznenih djela.

Okrugli stol se organizirao u sklopu projekta Stambena zajednica Terra. Na okruglom stolu predstavljen je program i rad Stambene zajednice Terra. Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, djelatnici državnih institucija koji su usko vezani za rad s počiniteljima kaznenih djela te predstavnici organizacija civilnog društva koje rade s počiniteljima kaznenih djela.

Okrugli stol otvorio je gradonačelnik Vojko Obersnel koji je istaknuo kako se nakon čitavog niza uspješnih projekata i dugogodišnje suradnje s Udrugom Terra ovaj put susrećemo s manjom, marginaliziranom skupinom ljudi. Gradonačelnik je kazao kako je ovaj program bitan zbog ponovne resocijalizacije i vraćanja u svakodnevicu onih koji su kao počinitelji kaznenih djela često neshvaćeni i osuđivani od strane društva. Također, naglasio je važnost suradnje Grada Rijeke i udruga poput Terra i Oaza s cilljem pomoći onima kojima je takva pomoć nužna.

Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.