17. ožujka 2022.  posjetili smo našu partnersku organizaciju, Medicinski fakultet Sceučilišta u Rijeci.
Ivona Maričić Kukuljan, voditeljica Terrina Savjetovališta, predstavila je sve aktualne programe udruge Terra studentima Sanitarnog inženjerstva te održala uvodnu radionicu programa “Budi informiran, budi aktivan”.
Naime, program “BIBA – program prevencije razvoja rizičnih ponašanja kod mladih smještenih u učeničke domove” za cilj ima potaknuti mlade da aktivno i odgovorno preuzimaju odgovornost za svoje mentalno i fizičko zdravlje, da promišljaju i razvijaju osobnu i društvenu odgovornost.
Projekt osnažuje pozitivnu sliku o sebi mladih u učeničkim domovima koji zajedno sa studentima medicine aktivno i kreativno promiču zdrave stilove života radi prevencije rizičnih ponašanja u široj zajednici mladih.
Studenti MEDRI sudjeluju u kreiranju i izvedbi radionica za učenike učeničkih domova te u osmišljavanju edukativno – informativnih sadržaja koji će biti objavljeni na FB i Instagram stranici Terre.
Veselimo se radovima studenata, kao i mogućnosti da radionice ponovno održimo uživo, u partnerskim učeničkim domovima Podmurvice i Kvarner!